NL

Helen Dowling Instituut op shortlist Hedy d'Ancona Prijs

23-06-2014

Het vorig jaar opgeleverde Helen Dowling Instituut in Bilthoven staat op de shortlist voor de Hedy d'Ancona Prijs 2014 voor Excellente Zorgarchitectuur.

Het Helen Dowling Instituut is een centrum voor psycho-oncologische zorg. Vanuit een prachtig pand in de bossen bij Bilthoven verzorgt hier een toegewijd team van therapeuten sessies voor mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben. 

Het centrale thema voor het ontwerp was het realiseren van een 'healing environment', een omgeving waar bezoekers zich comfortabel en geborgen kunnen voelen. Vanuit een centraal atrium worden de diverse ruimtes ontsloten, die ieder een eigen karakter en uitstraling hebben. De bosrijke omgeving en glazen gevel maken van het gebouw een 'room with a view', wat in abstracte zin ook in het atrium is doorgezet. 

Eckhart heeft de creatie en de realisatie van het interieurconcept verzorgd, in samenwerking met de volgende partners: 3D Capacity (visualisaties), Donkersloot / Senso / Kampschreur (vloerafwerking), Bema (interieurbouw), Vitra (meubilair), Moooi (verlichting), Buzzispace / Himacs (wandafwerking)